Egybensült vagdalt kolbásszal és tojással töltve
Hozzávalók :
80 dkg darált sertéshús 4 szikkadt zsemle 2 db tojás 1 kis fej vöröshagyma 2 fej fokhagyma só őrölt bors pirospaprika
Töltelékhez:
5 tojás 1 szál füstölt kolbász
Kenéshez: 1 db tojás 1 teáskanál liszt olaj
Előkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk. 5 tojást megfőzünk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk.
Elkészítés:
A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, 2 tojással, kinyomkodott zsemlékkel és az apróra vágott hagymákkal. A masszából téglalapot formázunk, és ráfektetjük a kolbászt, mellé a főtt tojásokat. Előzőleg a tojások végeit vágjuk le, így jobban illeszkednek egymáshoz. A téglalap oldalait hajtsuk fel, és nyomkodjuk össze. Tegyük kiolajozott tepsibe úgy, hogy az összenyomkodott rész kerüljön alulra. Egy tojást keverjünk el a liszttel és kenjük meg a fasírtot. Előmelegített sütőben, 160 fokon, k.b. 1 óra alatt megsül. Egyéb javaslatok Ha a masszát lágynak találjuk, keverjünk hozzá kevés zsemlemorzsát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése