2012. március 16., péntek

Erőleves libamájas tojáskocsonyával

Előkészítési idő: 00:30 Főzési idő: 00:30 Adag: 4-6 adag
Erőleves libamájas tojáskocsonyával

Összetevők 10 dkg libamáj 0,5 dl kész besamelmártás bors só 1 egész tojás 2 tojás sárgája pici vaj 1-1,5 liter kész erőleves
Elkészítés
A libamájat elkaparjuk, hozzáadjuk a kihűlt mártást, sózzuk, borsozzuk. Az egész tojást a két sárgájával habosra keverjük, közben a masszának megfelelő nagyságú formát, porcelán csészét, üvegpoharat kikenünk vajjal, és a kikevert masszát beletesszük. Kis fedővel letakarjuk, és lábosba hideg vizet téve beleállítjuk. A víz annyi legyen, hogy a formát negyedrészig érje el, közép meleg sütőben, mérsékelt tűznél kigőzöljük. Forrnia nem szabad, nehogy a lecsapódó gőz a kocsonyát felhígítsa. 10-15 perc múlva kivesszük, hideg vízzel lehűtjük, és a formából kiborítjuk. Szép apró egyenletes darabokra vágjuk, és a forró erőlevesen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...