2012. március 18., vasárnap

Gombás burgonyalaves



Előkészítési idő: 00:40 Főzési idő: 00:20
Adag: 4 fő részére

Gombás burgonyalaves

Hozzávalók :
0,5 kg burgonya 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál vaj 1 db piros paprika 1 db zöldpaprika 15 dkg gomba 1 db leveskocka 1 csipet majoránna só 1/4 teáskanál bors 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem k.b. 1,5-2 dl tejszín

Elkészítés
A megtisztított burgonyát, hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A felforrósított vajon addig pároljuk, amíg kellemes illata lesz. Felöntjük 1 liter vízzel, lefedve főzzük. A paprikáknak eltávolítjuk a magházát, és kis darabokra vágjuk. A gombát megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük, és a fűszerekkel és a leveskockával együtt az utolsó pillanatban a leveshez adjuk. Beletesszük a tejszínt, felforraljuk és meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...