2012. március 18., vasárnap
Gombás burgonyalaves
Előkészítési idő: 00:40 Főzési idő: 00:20
Adag: 4 fő részére
Gombás burgonyalaves
Hozzávalók :
0,5 kg burgonya 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál vaj 1 db piros paprika 1 db zöldpaprika 15 dkg gomba 1 db leveskocka 1 csipet majoránna só 1/4 teáskanál bors 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem k.b. 1,5-2 dl tejszín
Elkészítés
A megtisztított burgonyát, hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A felforrósított vajon addig pároljuk, amíg kellemes illata lesz. Felöntjük 1 liter vízzel, lefedve főzzük. A paprikáknak eltávolítjuk a magházát, és kis darabokra vágjuk. A gombát megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük, és a fűszerekkel és a leveskockával együtt az utolsó pillanatban a leveshez adjuk. Beletesszük a tejszínt, felforraljuk és meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése