2012. március 16., péntek

Gombás-sonkás töltött palacsinta

Gombás-sonkás töltött palacsinta

Hozzávalók : 12 evőkanál búzaliszt ,2db. tojás,5 dl tej, 1 dl ásványvíz, szénsavas ,400 gramm csiperke , 20 dkg. sonka, alacsony zsírtartalmú 2 dl tejföl,1 dl tej, 2 evőkanál búzaliszt ,1 db.nagyobb  vöröshagyma,


Szokásos módon bekeverjük a tésztát

12 palacsintához (12 kanál liszt, két tojás, tej, ásványvíz - hogy a tészta könnyebb legyen - kevés só, egy kávéskanál cukor, két evőkanál olaj),

... majd kisütjük a palacsintákat.

Egy nagyobb fej vöröshagymát apróra vágunk és olajon megpiritunk. Amikor már aranysárga színű, hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát, majd mindezt puhára dinszteljük. Kb. tíz perc dinsztelés után a masszához hozzáadjuk az apróra vágott füstölt sonkát, csak ezután ízesítjük az egészet, nehogy a túlsózzuk a tölteléket az egyébként is sós sonka miatt. A gombás-sonkás masszával megtöltjük a palacsintákat, amelyeket ezután negyed körcikkekre hajtunk össze, és az egészet párosával hosszúkás alakú tűzálló edénybe rakjuk oly módon, hogy az összehajtogatott palacsinta hegyes része legyen felül. A palacsintát leöntjük kissé megsózott tejfellel, majd sütőben pirosra sütjük.

Tartármártást szolgálunk fel mellé, kísérő italként pedig lehűtött, félszáraz sauvignont ajánlunk.

( Megjegyzem ezt csak akkor , ha vendéget várunk)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...