2012. március 16., péntek

Legfinomabb csirkemel

Legfinomabb csirkemel

Hozzávalók:
szeletelt bacon 1 kg csirkemellfilé 30 dkg trappista sajt 3 tojás só bors olaj

Elkészítés:
Egy őzgerinc formát olajjal kikenek, szalonnával - szorosan rakva - kibélelem. Ezután a csíkokra vágott csirkemellből rakok rá, majd reszelt sajt következik, majd megint csirkemell. Ezt addig folytatom, míg tele lesz. Ráöntöm a borssal, sóval elkevert tojást. Ezután a szalonna végeit ráhajtogatom a tetejére vagy újabb csíkokat rakok a tetejére. Alufóliával lefedem, forró sütőbe rakom sülni kb. 1-1,5 órára. A sütés vége előtt eltávolítom az alufóliát, hogy a sajt és a szalonna a tetején megpiruljon.

( Sajnos mára már a csirkemell ára is az egekben )

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...