2012. március 18., vasárnap
Grillezett cukkini és padlizsán joghurtmártással
Grillezett cukkini és padlizsán joghurtmártással
Hozzávalók 4 személyre:
2 cukkini, 2 padlizsán, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál grill fűszerkeverék
A mártáshoz:
150 gr natúr joghurt, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál citromlé, 2 gerezd zúzott fokhagyma, metélőhagyma, cayenne-i bors, só
Elkészítés:
A zöldségeket hosszában, kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk. A padlizsánt besózzuk, és kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy keserû ízét elveszítse. Közben összekeverjük az olajat és a fûszerkeveréket. A padlizsánt lecsepegtetjük és megtörölgetjük, majd a cukkinivel együtt megkenjük a fûszeres olajjal. Ha a zöldségek beszívták az olajat, mindkét oldalukon 1-2 percig grillezzük õket. A joghurtot a citromlével és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót, a cayenne-i borsot és a fokhagymát. Még egyszer összekeverjük, és bõségesen megszórjuk metélõhagymával. A grillezett zöldségeket különbözõ mártásokkal is kínálhatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése