2012. március 18., vasárnap
Grillezett halfilé citromos majonézzel
Grillezett halfilé citromos majonézzel
Hozzávalók:
80 dkg afrikai harcsafilé Só, őrölt bors 4 gerezd fokhagyma 1 dl olívaolaj 6 db közepes, héjában főtt burgonya 20 dkg zöldspárga 20 dkg fehérspárga 4 dkg vaj 1 csokor petrezselyem 3 dl Globus majonéz 2 db citrom
Elkészítés:
A harcsafilét nagyobb szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és pár órára a hűtőbe tesszük. A megtisztított burgonyát vastagabbra szeleteljük, a meghámozott spárgákat 4-5 centisre daraboljuk, majd az olvasztott vajon megpirítjuk, sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Az öntethez a majonézt simára keverjük az egyik citrom levével és reszelt héjával, majd beleforgatjuk a másik citrom kockára vágott húsát. Tálaláskor a pirított zöldségeket tányérra halmozzuk, mellé fektetjük a harcsafilét, és rálocsoljuk a citromos majonézmártást.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése