2012. március 18., vasárnap

Grillezett, töltött gomba

Grillezett, töltött gomba 

Hozzávalók:

10 nagyobb fej gomba;

Töltelékhez:
1 kisebb cukkini; 1 evőkanál olaj; 1 fokhagymagerezd; 2 ág kakukkfű; 1 tojás sárgája; 40 gr parmezán tömb; só, bors.

Elkészítés:
A gombákat megmossuk, külső héját lehúzzuk. A gomba szárakat óvatosan kitörjük, megpucoljuk, és vékony karikákra szeljük.
A cukkínit szintén meghámozzuk, és kis darabokra kockázzuk. Forró olajban 3 percig sütjük a gomba és cukkíni darabokat. A szétnyomott fokhagyma gerezdet hozzádinszteljük.
A megsütött zöldségeket hűlni hagyjuk. Grillezés előtt a zöldségekhez hozzáadjuk a kakukkfű leveleket és a tojás sárgáját. Sóval, borssal fűszerezzük. A parmezán tömbből vékony szeleteket forgácsolunk a töltelékre. Jól összekeverjük. Mielőtt megtöltjük, a gombák belső részét sózzuk, borsozzuk. A töltött gombákat grillrácson 15-20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...