2012. március 18., vasárnap

Mézes-sörös grillezett csirkemell


Mézes-sörös grillezett csirkemell

Hozzávalók:

4 nagyobb csirkemellfilé mézes-sörös pác a körethez 4 adag grillen sült csemegekukorica

Mézes-sörös pác

2 evőkanál méz 2 dl világos sőr 1 dl olaj 1 kiskanál só 1 mokkáskanál frissen őrölt bors

Elkészítés:

A csirkemellfiléket tegyük magas falú tálba, öntsük rá a mézes-sörös pácot, és forgassuk meg benne a húsdarabokat. Fedjük le fóliával, és egy éjszakára tegyük a hűtőbe pácolódni. Fontos hogy egy éjszakát pácolódjon, mert vastag a csirkemell, és akkor finom, ha a belsejét is átjárják az ízek.
Nem árt, ha közben megforgatjuk a páclében a húsdarabokat. Másnap vegyük ki a pácléből a csirkemelleket, és a forró grillen, lassan süssük pirosra. Forrón, a grillezett csemegekukoricával tálaljuk.

Mézes-sörös pác

A mézet kanalazzuk keverőedénybe, kevergetve öntsük hozzá a sört, az olajat, majd sózzuk, borsozzuk meg. Az így elkészített pácba máris beletehetjük a csirkemellfiléket. A pác javasolt eltarthatósága, 2 nap hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...