2012. március 18., vasárnap
Mézes-sörös grillezett csirkemell
Mézes-sörös grillezett csirkemell
Hozzávalók:
4 nagyobb csirkemellfilé mézes-sörös pác a körethez 4 adag grillen sült csemegekukorica
Mézes-sörös pác
2 evőkanál méz 2 dl világos sőr 1 dl olaj 1 kiskanál só 1 mokkáskanál frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkemellfiléket tegyük magas falú tálba, öntsük rá a mézes-sörös pácot, és forgassuk meg benne a húsdarabokat. Fedjük le fóliával, és egy éjszakára tegyük a hűtőbe pácolódni. Fontos hogy egy éjszakát pácolódjon, mert vastag a csirkemell, és akkor finom, ha a belsejét is átjárják az ízek.
Nem árt, ha közben megforgatjuk a páclében a húsdarabokat. Másnap vegyük ki a pácléből a csirkemelleket, és a forró grillen, lassan süssük pirosra. Forrón, a grillezett csemegekukoricával tálaljuk.
Mézes-sörös pác
A mézet kanalazzuk keverőedénybe, kevergetve öntsük hozzá a sört, az olajat, majd sózzuk, borsozzuk meg. Az így elkészített pácba máris beletehetjük a csirkemellfiléket. A pác javasolt eltarthatósága, 2 nap hűtőben.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése