2012. március 17., szombat

Gyümölcsös párolt káposzta

Gyümölcsös párolt káposzta

Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta 2 ek. kristálycukor 1 ek étolaj 1 nagy fej vöröshagyma 5 dkg mazsola 5 dkg aszalt szilva 5 dkg aszalt sárgabarack csipet só

Elkészítés:
A káposztát átmosom ha túl savanyúnak találom. A vöröshagymát vékony karikára vágom, a gyümölcsöket mazsola méretűre aprítom. Az olajon aranybarnára karamellizálom a cukrot, majd beleforgatom a hagymát és a gyümölcsöket. Amikor az egészet bevonta a karamell hozzáadom a káposztát és a csipet sót. Gyakori kevergetéssel puhára párolom. Kellemesen édeskés ízűnek kell lenni.

Tanácsok:
Ajánlom sült húsok mellé, pl. oldalas, kacsa, liba, kiváló kiegészítő mellé a héjában sült burgonya!
Elkészítési idő:60 perc

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...