2012. március 17., szombat

Kinder tejszelet

Előkészítési idő: 00:30 Sütési idő: 00:40 Adag:
1 tepsi,tetszés szerinti szeletek

Kinder tejszelet

Hozzávalók Tészta:

4 evőkanál kakaó /cukrozatlan/ 30 dkg liszt 1 csomag sütőpor 6 evőkanál víz 20 dkg cukor 8 db tojás 8 dkg margarin

Krém:
8 dl tejszín 4 dkg zselatin 4 dl tej 4 csomag vaníliás cukor 5 evőkanál kristálycukor

Teteje:
20 dkg tortabevonó /keserű/ 2-2,5 evőkanál étolaj

Elkészítés


A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk a következőképpen: 4 tojás sárgáját, 4 dkg margarint, 3 evőkanál vizet, 10 dkg cukrot habosra keverünk. 15 dkg lisztet összedolgozunk 0,5 csomag sütőporral, 2 evőkanál kakaóval. 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk, és óvatosan összekeverjük a kikevert habos sárgákkal és a lisztes anyaggal.
Az előkészített tepsibe (k.b. 39×28 sütőpapírral bélelt tepsibe) öntjük a masszát, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük /TŰPRÓBA/. Ugyanígy járunk el a másik adaggal is.
Hagyjuk a lapokat kihűlni.

Krém:

A tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot felforraljuk, bele keverjük a zselatint és még 1-2 percig lassú tűzön főzzük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a langyosra hűlt zselatinos tejjel óvatosan összedolgozzuk. A tésztákról levesszük a papírt, majd a krémet az egyik lap tetejére kenjük, a másik lappal beborítjuk. Tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.

Olvasztott csoki:

A csokoládét gőzfürdőn fel olvasztjuk, majd elkeverjük az olajjal és a tészta tetejére öntjük. Dermedés után tetszés szerinti szeletekre vágjuk.

Egyéb javaslatok


Aki sokkalja a krém hozzávalóit, meg is felezheti. Készítettem már úgy is, és fantasztikusan finom. Legjobban élvezhető, ha közvetlen a hűtőből kivéve fogyasztjuk. Valóban olyan, mint az üzletben kapható.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...