2012. március 17., szombat

Héjában főtt krumpli medvehagymás pestoval

Előkészítési idő: 00:05 Főzési idő: 00:25 Adag: 4
Remek köret, egy próbát mindenképp megér!

Héjában főtt krumpli medvehagymás pestoval

Hozzávalók :

4 db nagyobb krumpli só bors
A pestohoz:
1 csomag medvehagyma 0,5 marék enyhén pirított dió 2 evőkanál extra szűz olívaolaj k.b. 50 g reszelt parmezán 1 gerezd fokhagyma só bors

Előkészítés:
A krumplikat megmossuk, félbevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, alufóliába csomagoljuk. A pesto hozzávalóit mozsárban, vagy aprítógépben felaprítjuk, krémes állagúra keverjük.

Elkészítés:
A becsomagolt krumplikat a kukta párolóedényébe helyezzük, aláöntünk 3 dl vizet, lezárjuk, felfűtjük, majd fütyülés után takarékra visszavesszük, és 25 perc alatt puhára pároljuk. Tálaláskor rászedjük a pestot. Jó étvágyat kívánok!

Egyéb javaslatok
Tovább is vihetjük a gondolatot, a pestos krumplira szórhatunk pl.: durvára reszelt sajtot, és a sütőben ráolvaszthatjuk. A krumplit sütőben is megsüthetjük, kicsit tovább tart ugyan, de pont olyan jó lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...