2012. március 18., vasárnap

Juhtúrós lepény





Juhtúrós lepény

Hozzávalók: 1 csomag Bryndza juhtúró (kb. 125 g) -1 tojás -kb. 3 ek. tönkölyliszt -pici tejföl/kefír -bors

Elkészítés:

A juhtúrót összetöröm villával, elkeverem benne a tojást, és 1 kanál tejfölt vagy kefírt, hogy homogénebb legyen. Beleteszek kb. 3 ek lisztet, vagy amennyit felvesz. Jól elkeverem, hogy tésztaszerű masszát kapjak.
Serpenyőben pici olívaolajat hevítek, majd a masszából egy kanál segítségével lapos lepényeket formázok, mindkét oldalukat megsütöm.
Én szezámmagot is szoktam rakni rá, mielőtt megfordítom a másik oldalára, de szerintem nagyon finom lehet pl. friss bazsalikomot belekeverni, de ízlés szerint bármivel lehet elkészíteni. :)

Tanácsok:
Amikor a serpenyőre tesszük, egy kicsit nehéz ellapítani, de olajos kanállal talán könnyebben megy. Elkészítési idő:15 perc

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...