2012. március 16., péntek

Kolbászos-virslis rakott karfiol / Egytálételek

Kolbászos-virslis rakott karfiol / Egytálételek

Hozzávalók:
90 dkg karfiol 25 dkg rizs 30 dkg virsli ráma sütőmargarin a jénai kikenéséhez besamel (vagy egy nagy doboz tejföl) 10-12 karika kolbász 12,5 dkg gouda sajt só bors ételízesítő kakukkfű

Elkészítés:
1.) A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd forró, sós, fele tej-fele vízben (fedő nélkül) félkeményre főzzük. Leöblítjük hideg vízzel, majd lecsepegtetjük
2.) Ezalatt a rizst is megfőzzük, és lecsepegtetjük, majd ételízesítővel, sóval, kakukkfűvel és borssal ízesítjük.
3.) Elkészítjük a besamelt (ha van egy nagy doboz tejfölünk, akkor ezt a lépést kihagyhatjuk).
4.) A virslit és a kolbászt lehéjazzuk és felkarikázzuk.
5.) Kivajazunk egy jénai tálat, és az aljára pakoljuk a rizst. A rizsen szétterítjük a virsli és kolbászkarikákat, majd legvégül szépen rárakosgatjuk a karfiolrózsákat. Nyakon öntjük a besamellel vagy az ételízesítővel és borssal összekevert tejföllel, és a legtetejére laponként rátesszük a sajtszeleteket.
6.) Előmelegített sütőben kb. 200 fokon, 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...