2012. március 16., péntek

Rakott burgonya másképp /Egytálételek




Rakott burgonya másképp /Egytálételek

Hozzávalók:4 személyre:
1-1,5 kg burgonya 6-8 db tojás 1 szál kolbász 0,50 kg darált hús sajt sonka(inkább főtt sonka szeletek) hagyma liszt vaj 1 db tejföl só bors pirospaprika +fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:
A tojásokat és burgonyát hajában vagy már előre megpucolva megfőzzuk.(Hajában jobb)Közben a darálthúsból hagyományos pörköltet készitünk,ha már félig kész a pörkölt hozzá adjuk a felkarikázott kolbászt.Ha kész a burgonya és a tojások ,pucoljuk meg azokat.Első sor a krumpli ,aztán egy sor szeletelt tojás.Ës most boritsuk rá a pörköltet.Azután még egy sor tojás majd a krupli.Ha ez megvan , kell egy mártást készitenünk
Fehér/Meleg mártás: 2-3 nagy adag evőkanál vaj(nem kell sajnálni:-)) ,ha megolvadt bele rakunk 1 evőkanál lisztet megpiritjuk és azután mehet rá a tejföl.Én izesitésnek ételizesitőt használok . No , ha kész a mártás öntsük rá a rakott krumplinkra,majd jöhet a sonka es végül a jó sok sajt!!!:-)

Be a sütőbe és 30 perc mulva--> Jó étvágyat kivánok!!
Elkészítési idő:45 perc

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...