2012. március 16., péntek

Zöldségropogós

Előkészítési idő: 00:30 Főzési idő: 00:50 Adag: 4-6 adag

Zöldségropogós
2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1/4 db zeller 1 fej karalábé 1 marék zöldborsó 1 marék zöldbab 2-3 db gomba 10 dkg liszt só 1 dl tej 1 db tojás kevés vaj sütéshez: olaj bundázáshoz: liszt tojás zsemlemorzsa

Elkészítés :
A megtisztított zöldségeket sós vízben puhára főzzük, majd a vizet kinyomkodjuk belőle. A gombát apróra vágva kevés vajon megpároljuk, hozzáadjuk a zöldségeket, jól átmelegítjük, majd beleszórjuk a lisztet, és ezzel kissé pirítjuk. Felengedjük tejjel, hozzáadjuk az egész tojást, és addig forraljuk, míg jó sűrű nem lesz. Ezután hidegre tesszük. Kis hengereket formálunk belőle, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, forró olajban kisütjük. Tetszés szerinti mártással tálaljuk. Egyéb javaslatok A húslevesnél használt leveszöldség jól felhasználható. A zöldség összetétele a meglévő anyagok, illetve ízlés szerint eltérhet.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...