2012. március 16., péntek

Libamáj tokaji zselével / ma már nem olcsó

Előkészítési idő: 00:30 Főzési idő: 00:30 Adag: 6-8 adag

Libamáj tokaji zselével

Összetevők : 0,5 liter tej 70 dkg libamáj 1 kg libazsír 2 fej lila hagyma 1 üveg tokaji aszú 1 evőkanál zselatinpor rozmaring só

Elkészítés

A májat /néhány óra tejben áztatás után/ lecsepegtetem, a libazsírban erős tűzön, pár rozmaring ággal együtt kisütöm. Ezután a zsírtól is lecsepegtetem,és hagyom hűlni. A karikára vágott lila hagymát is megpirítom. Közben a zselatint feloldom a felforrósított tokajiban, tálcára öntöm /k.b. 2-3mm legyen/, és hűtőbe teszem. Dermedés után kockázom, a libamájat szeletelem, sózom, majd a tokaji zselével, a hagymakarikákkal együtt tálra rakom.
( Valamikor az "ősidőkben" Édesanyám tartott libát , kacsát és egyébb aprójószágot . A kedvenc kajáim közé tartozott a máj. Sokféleképpen el lehetett készíteni , nyitott volt az "újdonság" felé, sok zöldfűszert használt , amit magam is kedvelek , sőt a kertemben és cserépben is nevelgetem a fűszernövényeket és a gyógyfüveket is. Ma már nem éppen az "Olcsó" kategóriába tartozik ez az étel , de garantáltan finom ! Jó étvágyat hozzá ! )

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...