2012. március 19., hétfő

Roston sült sertéskaraj zöldségekkel



Roston sült sertéskaraj zöldségekkel

Hozzávalók:
4 szelet csont nélküli sertéskaraj Só, őrölt bors 4 gerezd fokhagyma 1 dl olívaolaj 1 db nagyobb padlizsán 2 db nagyobb cukkíni 4 db paradicsom 2 csokor petrezselyem 3 dl Globus majonéz 5 db közepes csemegeuborka 0,5 dl csemegeuborka leve

Elkészítés:

A sertéskarajt sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd fél deci olívaolajjal meglocsoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük pácolódni. A padlizsánt és a cukkínit félujjnyi vastag szeletekre, a paradicsomot pedig félbe vágjuk és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk a maradék olívaolajjal. A pácolt húst és a zöldségeket forró rostlapon pirosra sütjük, és közben elkészítjük a mártogatót. A Globus majonézt simára keverjük a csemegeuborka levével, beleforgatjuk az apróra vágott csemegeuborkát, majd jól lehűtjük. Tálaláskor a zöldségeket a tányérra halmozzuk, majd mellé fektetjük a karajszeleteket, és uborkás mártogatót kanalazunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...