2012. március 19., hétfő

Papagáj szelet



Papagáj szelet

Hozzávalók: a tésztához:

30 dkg cukor 1 RAMA 1 pohár tejföl 4 tojás sárgája 1 vaníliás cukor a mázhoz: 20 dkg cukor 3,5 kanál citromlé

Elkészítése:

A hozzávalókat jó habosra kikeverjük (jobban összedolgozhatóbb a tészta, ha a tejfölt külön összekeverjük a tojás sárgákkal).
Ezután 25 dkg lisztet és egy csomag sütőport hozzádolgozunk. Ha túl sűrű volna a tészta, akkor még lehet csalni egy kis tejföllel vagy margarinnal.
A 4 tojás fehérjéből kemény habot verünk és finoman, úgy hogy ne törjön rögtön a hab, hozzákeverjük a masszához.
A masszát három részre osztjuk, és háromféle pudingporral ízesítjük (csokoládé, puncs, vanília) majd a kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk, felváltva a színeket fakanállal, amíg el nem fogy mind.
Előmelegített sütőbe téve először kb. 10 percig közepes lángon, majd kissé csökkentve a lángot kb. 20 percig, sütjük.

Ha megsült, akkor még a meleg tésztára a következő MÁZ javasolt:, kikeverjük a porcukrot és a citromlevet, majd a tésztára kenjük.

Ha inkább gyümölcskocsonyát teszünk rá (citrom), akkor hagyjuk kihűlni a tésztát és készítsük el a kocsonyát a használati utasítás szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...