2012. március 16., péntek

Tarhonyás rakott zöldbab / Egytálételek

Tarhonyás rakott zöldbab / Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg tarhonya, 50 dkg darált hús, 60 dkg zöldbab, 6 db főtt tojás, 4 dl tejföl 2 tojás sárgája 5 dkg reszelt sajt ( lehet füstölt is!) 1 fej vöröshagyma darált húshoz fűszerek: só, őrölt bors, majoránna, bazsalikom. fél dl étolaj

Elkészítés:
A mikróban megfőzöm a tarhonyát. A darált húsból a hagymával és a fűszerekkel pörkölt alapot készítek. Közben sós vízben megfőzöm a zöldbabot. Egy 38 x 22 cm-es tepsit kikenek margarinnal, és megszórom zsemlemorzsával. Beleterítem a főtt tarhonyát. Erre ráteszem a pörköltalapot, majd a főtt zöldbabot. Rászeletelem a 6 db főtt tojást, megsózom picit. A tejfölbe belekeverem a 2 tojás sárgáját, és ráterítem a tojások tetejére. Erre ráreszelem a sajtot.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...