2012. március 16., péntek

Rántott sertéskaraj sajttal töltve

Rántott sertéskaraj sajttal töltve

Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj, 20 dkg trappista sajt, 3 db tojás, 20 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, só 4dl étolaj a kisütéshez

Elkészítés:
A húst jól megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk. A sajtot akkora darabokra vágjuk, mint a húsunk fele. Rátesszük a húsra sajtot és a szabad felét ráhajtjuk a sajtos részre. A sajt lehetőleg ne érjen ki a hús szélénél. A megtöltött hússzeleteket bepanírozzuk. Egy lábasban olajat forróra melegítünk, beletesszük a bebundázott karajszeleteket. A hússzeletek mindkét oldalát világosbarnára sütjük, kissé fedő alatt párolva is. Ennek a sütéséhez kicsit több időre van szükség, mint a rántott karaj elkészítéséhez. Ha jól átsültek a szeletek, már tálalhatjuk is. Ezt az ételt frissen kell tálalni, mert ha kihűlt, már nem olyan finom. Köretnek krumplipürét, vagy hasábburgonyát adunk hozzá. Tejfölös uborkasalátával nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...