2012. március 19., hétfő

Vegyes grill





Vegyes grill

Hozzávalók:
1 csirkemell, 1 kisebb cukkini, 2 paradicsom, 2 kis endívia, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál citrom kifacsart leve, 2 szelet tonhal, 8 garnélarák, néhány szál bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, só, bors

Elkészítés: Az előkészített csirkemellet apró kockákra daraboljuk.
A megmosott para-dicsomot és az endíviát félbevágjuk.
A cukkinit megmossuk, vastagon felkarikázzuk. Az előkészített hozzávalókat a nyársakra húzzuk.
Először a fél paradicsomot, majd felváltva egy-egy csirkemell kockát, cukkini karikát. A nyárs másik végét félbevágott paradicsommal zárjuk. A megmosott bazsalikom, rozmaring és a petrezselyem szárát lecsipkedjük, a zöldfűszereket apróra vagdaljuk, majd elkészítjük a páclét.
Az olajba beleforgatjuk a zöldfűszereket, hozzáöntjük a kifacsart citromlevet, sóval, borssal ízesítjük, és az egészet jól elkeverjük.
Megforgatjuk benne a tonhalszeleteket, a rákot, és a maradék páccal megkenjük a nyársakat, és felforrósított grillrácsra tesszük, köré rakjuk a maradék hozzávalókat, a tonhalat, rákot, endíviát. A nyársak mindkét oldalát 3-4 perc alatt megsütjük, a zöldségeknek 1-2 perc is elég. A tonhalat vastagságától függően legalább 5 percig sütjük. Friss nyári salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...