2012. március 16., péntek

Sertéspörkölt tarhonyával

Sertéspörkölt tarhonyával

Hozzávalók :
1 kg sertéscomb 4 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 2 db paradicsom 2 db tv paprika 1 db hegyes erős paprika 1 teáskanál őrölt kömény só pirospaprika 2 evőkanál sertés zsír 0,5 kg tarhonya 2 evőkanál olaj

Előkészítés:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

Elkészítés:

A tarhonyát az olajon arany barnára pirítjuk, majd tarhonyától függően két-két és félszeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedővel lefedve készre pároljuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Tálalás előtt a tarhonyát villával átkeverjük.

Egyéb javaslatok:

Ha valaki esetleg nem szereti a paradicsom héját, könnyen lehúzhatja, ha előtte 1-2 percre forrásban lévő vízbe dobja a paradicsomot. Természetesen az erős paprika elhagyható! Comb helyett lapockából is készíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...