2012. március 16., péntek

Tepsis rakott csülök / Egytálételek

Tepsis rakott csülök / Egytálételek

Hozzávalók:

1 közepes méretű csülök (kb. 1-1,5 kg) szalonna 1-1,5 kg krumpli 1-2 fej hagyma vagy újhagyma 5 dl tejföl 2 dl tejszín rozmaring fokhagyma só bors

Elkészítés:

Feltesszük a csülköt főni, mert ez tart a legtovább. A krumplit is megfőzzük héjában, egészben. Miután megfőtt, meghámozzuk és felkarikázzuk. Ha megfőtt a csülök (lehet készen vett, főtt csülök is az alapanyag) szintén felszeleteljük.

A mártást a következőképpen készítjük el:
a tejfölt és a tejszínt összekeverjük, hozzáadjuk a rozmaringot (erős fűszer ugyan, de nem kell sajnálni), sót, borsot, tört fokhagymát. Az így elkészített hozzávalókat rétegesen tepsibe letesszük, közte és a tetejét jól meglocsoljuk a mártással, szalonnával és hagymával megszórjuk.
Kb. 30 perc sütés után tálaljuk, mellé adunk fél deci házipálinkát, mert igen nehéz, viszont emlékezetes és nagyon finom étel.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...