2012. március 18., vasárnap

Töltött gomba a mikróból



Töltött gomba a mikróból

Hozzávalók:

4-5 fej gomba
1 db tojás
vágott petrezselyemzöld
1 kis fej apróra vagdalt lilahagyma
2 gerezd összezúzott fokhagyma
reszelt sajt
zsemlemorzsa
olaj

bors

Elkészítés

A gombafejeket megmossuk, tönkjüket kiszedjük. A lilahagymát, a fokhagymát és az összevagdalt tönköt kevés olajon pici sóval megpároljuk. Ha elkészült, levesszük a tűzről kicsit hűlni hagyjuk, beleütjük a tojást, és annyi zsemlemorzsát keverünk bele, hogy kicsit összefogja a masszát, de ne legyen túl kemény. A sóval, borssal és petrezselyemmel ízesített keveréket belekanalazzuk a gombafejekbe, tetejüket bőven megszórjuk reszelt sajttal. Mikrózható tányérra tesszük, és 750 W-on kb. 6 percre betesszük a mikróba.

Tanácsok:
A gomba mikrózás közben enged egy kis levet, ezért tálaláskor érdemes áttenni egy másik tányérra. Gyorsan megvan, és nagyon finom!
Érdemes elkészülte után egy kis friss tarkaborsot ráőrölni a tetejére, nagyon jó ízt ad neki

(Megjegyezném , pasik is elkészíthetik , egyszerű .)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...