2012. március 17., szombat

Yorkshire Pudding

Yorkshire Pudding

Hozzávalók:
110 g. liszt csipetnyi só 300 ml tej 1-2 tojás

Elkészítés:

A sóval átszitált liszt közepébe mélyedést vájunk és beleütjük a tojás/okat és a tejet apránként hozzáadva simára keverjük (lényegében palacsintatésztát készítünk), amikor a tejmennyiség felét már hozzáadtuk a tésztának már majdnem csomómentesnek kell lennie, különben legfeljebb egy szürő segíthet.
Habverővel vagy fakanállal jól felverjük és 1 óráig pihentetjük. Amikor a hús megsült a sütöt 230 fokra előmelegítjük és a hús pecsenyezsíradékából annyit öntünk egy kerek vagy szögletes tepsibe (nem muffinformába!!!!)amennyi annak alját vékony rétegben befedi, a tepsi oldalát is vékonyan megkenjük ezzel a zsíradékkal és az előmelegített sütőbe teszük kb 5-6 percre, amíg a zsír sisteregni kezd (nagyon fontos!!), ezután a puddingtésztát egy kevés vízzel habverővel kissé felverjük majd a tepsibe öntjük (kb. 2-3 részéig töltsük) majd a sütőben kb 30 percig sütjük,amíg kissé megpirul és felfúvodik (az első 20 perben nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, különben összeesik a pudding)


Tanácsok: sült húshoz igazi angol étel
Elkészítési idő:100 perc

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...