2012. május 29., kedd

Eperkrémleves




Eperkrémleves

8 doboz eperbefőtt
3 dl. tejszín
5 dkg. liszt
2 dkg. só
1 flakon tejszínhab
5 g. gyömbérőrlemény

30 db. epret meghagyunk egészben díszítéshez, a többit levével együtt át turmixoljuk és felfőzzük tejszín - liszt keverékéből szűrőn keresztül. Habarást öntünk rá, és 5-10 percig főzzük.
Sóval, gyömbérrel ízesítjük.
Télen melegen, más évszakokban kihűtve tálaljuk.
Tejszínhabbal, egész szem eperrel díszítjük.

Forrás:www.szakacstoni.hu

Lassan itt az eperszezon , ilyenkor jobb ha friss epret használunk , én 60 dkg eperből készítem .
(szerk)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...