2012. május 29., kedd

Tárkonyos csirkeraguleves




Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók (4 főre)

1 csirkeaprólék

25 dkg vegyes
leveszöldség
10 dkg gomba
1 cikk kelkáposzta
1 kiskanál friss
tárkonylevél (vagy csipetnyi szárított,
morzsolt tárkony)
őrölt fekete bors
1 dl tejföl
1 púpozott kiskanál liszt
citromlé
csipetnyi cukor

A csirkeaprólékot 1 liter sós vízbe feltesszük főni. Közben megtisztítjuk és vékony hasábokra vágjuk a zöldségfélét. A gombát tisztítás után felszeleteljük. Ha a csirkehús félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldséget és megborsozzuk. Ezután addig forraljuk, amíg minden meg nem puhul. Végül a tejfölt a liszttel simára keverjük, majd a forrásban lévő levest behabarjuk vele. A friss vagy szárított tárkonyt ezután szórjuk a levesbe. Jól kiforraljuk, végül leheletnyi cukorral és citromlével pikánsra ízesítjük.

Elkészítési idő: 50 perc.
Jó étvágyt hozzá !

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...