2012. május 22., kedd

Kókuszos keksz - Mandulás szelet

Kókuszos keksz

Hozzávalók 35 darabhoz:



2 tojás
15 dkg porcukor
8 dkg vaj
20 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál finomliszt
8 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, s a megolvasztott vajat belecsurgatjuk. A kókuszreszeléket lisztbe forgatjuk, s a masszához öntjük. Az apróra vágott csokoládét is beletesszük. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal kupacokba púpozzuk, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 8-10 percig sütjük. A papírról még forrón vesszük le.

Mandulás szelet

Hozzávalók 12 szelethez:


10dkg mandula
10dkg dió
10dkg étcsokoládé
4 tojás
17dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 evőkanál rum
1 evőkanál tej

Elkészítés:

A mandulát, a diót megdaráljuk, a csokoládét megreszeljük. A tojások fehérjét 3 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A sárgáját egy másik edényben a maradék cukorral habosra keverjük. Beleöntjük a mandulát, diót, csokoládét, vaníliás cukrot, sütőport, a rumot, a tejet, végül a felvert habot. A püspökkenyérformát vajjal kikenjük, liszttel beszórjuk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, közepesnél kicsit kisebb hőfokon tűpróbáig sütjük /kb. 50-60 perc /. Formában hagyjuk kihűlni. Porcukorral hintjük meg.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...