2012. május 29., kedd

Pulykabecsinált leves



Pulykabecsinált leves

40 dkg pulykamell
20 dkg sárgarépa
10dkg fehérrépa
1 fej vöröshagyma
5 dkg gomba
1 csokor petrezselyemzöld
csipet só
csipet tárkony
1 db citrom
1 ek búzafinimliszt
3 dl tejföl
5 dkg vaj

Elkészítés :

A vöröshagymát apró darabokra vágjuk , a pulykamellet megtisztítjuk. A sárgarépát , fehérrépát és a gombát megmossuk , a hússal együtt egyenletes kockára vágjuk, majd sós , hideg vízben feltesszük főni . 15 percig forraljuk míg megpuhulnak a hozzávalók .
Sóval , tárkonnyal és citromlével ízesítjük .

Elkészítjük a habarást :
a lisztet kevés hideg vízzel simára keverjük , majd hozzáadjuk a tejfölt . A megfőtt levest behabarjuk, és a tetejére csipkrdjük a vajat . Forrón tálaljuk .
Jó étvágyat hozzá .

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...