2012. június 2., szombat

Csirkés-gombás kavarodás

Hozzávalók:

2 csirkemell
450 g vegyes zöldség (karfiol, brokkoli, répa)
1 kaliforniai paprika
1 csiperkegomba konzerv
200 ml főzőtejszín
1/2 nagy tejföl
30-35 dkg trappista sajt (fele apróra reszelve)
2 tojás
1 ek majonéz
1 ek mustár
1 ek zsír vagy kb. 2 ek olaj
bors


Elkészítés:

A csirkemellet apróra felkockázzuk, kevés zsiradékon kifehéredésig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát, kicsit összekeverve pirítjuk még 1-2 percig, majd leöntjük az alatta képződött levet, ez nem kell a továbbiakban.
A főzőtejszínt, tejfölt, majonézt, mustárt, tojásokat, borsot, sót jól elkeverjük.
Egy nagy tálba öntjük a gombás csirkét, hozzáöntjük a fagyos zöldségeket (ha jeges, a jeget szedjük le, vagy előbb tegyük a zöldséget meleg vízbe 1 percig, majd csepegtessük le, és utána öntsük a csirkéhez, különben túl leves lesz az étel), a kaliforniai paprikát, és az apróra reszelt sajtot, majd keverjük össze.
Öntsük az egészet jénai tálba, és csurgassuk rá egyenletesen a tejszínes szószt.
Tetejére szórjuk a sajt másik felét.

175 °C-on, 30 percig lefedve, és 20 percig fedő nélkül, légkeveréssel sütjük, míg a sajt aranybarnára nem pirul.

Tanácsok:
Diéta alatt önmagában is fogyasztható, de diétán kívül köretnek rizst ajánlok.

Elkészítési idő: 60 perc

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...