Verus Konyhájában találtam ezt a jó kis receptet .
- kb. 2 normál méretű befőttesüvegnyi friss fenyőhajtás
- 12-14 evőkanál cukor
- 5 evőkanál méz
És akkor a recept. A leszedett világos zöld, zsenge hajtásokat, kb 5-8 cm-esek, egy normál méretű tiszta, csírátlanított befőttesüvegben rétegenként lecukrozzuk, egy-egy evőkanál mézet is adva hozzá, szorosan lenyomkodjuk, préseljük, hogy a cukor és a fenyő minél jobban érintkezzenek egymással. Legfelülre cukor kerül. Lefedjük egy tiszta vászondarabbal,és rácsavarjuk a tetőt. Addig érleljük, míg a cukor teljesen elolvad és a fenyőlevelek fakulni kezdenek. Néha meg is rázhatjuk egy kicsit.
Én a konyhában hagytam az üveget, nem tettem se napra, se sötétbe. 6 nap után leszűrtem a szirupot, felforrósítottam és csírátlanított üvegekbe tettem, majd ment a száraz dunsztba. Tartósítószert nem adtam hozzá, szerintem a cukor megfelelően konzerválja, de a biztonság kedvéért, a hűtőben fogom tárolni. Jó lenne, ha a téli náthás szezonra maradna belőle. Ebből az adagból kb. 2 dl szirup lett.
Fenyőszörp:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése