2012. június 2., szombat

Tarhonyás rizottó

Hozzávalók:

1 vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
5 dkg felkockázott sonka,
20 dkg tarhonya,
1 liter zöldségleves(kockából),
20 dkg borsó,
só,bors,petrezselyem,kevés főzőtejszín

Elkészítés:

A sonkakockákat 2 percig pirítjuk,hozzáadjuk a felaprított hagymákat.Beleszórjuk a tarhonyát és kicsit pároljuk,amíg a szemek üvegessé vállnak.Felöntjük a levessel és forraljuk.Kis lángon,lefedve,időnként kevergetve főzzük.20 perc után mehet bele a borsó és méhg néhány percig főzzük.A végén ízesítjük a fűszerekkel,és a tejszínt is belekeverjük.

Elkészítési idő: 40 perc

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...