2012. július 9., hétfő

Kovászosuborka leves




Kovászosuborka leves

Hozzávalók 4 főre

25 dkg kovászos uborka, a levével együtt
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor kapor
1,5 dl tejföl
2 ek olívaolaj
2-3 csipet cukor

Tálaláshoz
20 dkg füstölt szalonna

Elkészítés

A finomra vágott hagymákat evőkanálnyi olívaolajon megdinszteljük.
A kovászos uborkát és a levét, valamint az összes hozzávalót (beleértve a dinsztelt hagymát is) turmixba tesszük.
Összemixeljük.
A szalonnát felcsíkozzuk és zsírját kisütjük.
Jól lehűtve, szalonnával tálaljuk.

Könnyű,lakto vega

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...