2012. július 9., hétfő

Toszkán paradicsomleves



Toszkán paradicsomleves

Hozzávalók 2 főre

70 dkg érett paradicsom
1/2 fej vöröshagyma
1 duci gerezd fokhagyma
6-7 ek extra szűz olívaolaj
maréknyi bazsalikomlevél
10 dkg szikkadt, rusztikus fehér kenyér
1 kk só
1/2 kk frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Egy lábasban vizet forralunk. A megmosott paradicsomok tetejét X alakban bevagdossuk, majd a lobogó vízbe dobjuk 1-2 percre. Onnan kivéve könnyedén lehúzhatjuk a héjukat. Miután kivágtuk a csumájukat is, felaprítjuk a paradicsomokat.
A megpucolt, finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát 3 evőkanálnyi olívaolajon megfuttatjuk és hozzáadjuk a paradicsomot. Lefedve, pár perc alatt megpuhul.
Ekkor fogjuk a botmixert, vagy az egészet turmixba öntjük és pürésítjük.
Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a felaprított bazsalikomleveleket.
Végül a nagyobb darabokra vágott, szikkadt kenyérdarabokat is belekeverjük, és addig főzzük (kb. 5-10 perc), míg a kenyér teljesen megpuhul. Ha túlságosan sűrűnek találjuk, fél-egy deci vízzel felönthetjük.
Lehúzzuk a tűzről, 3-4 evőkanálnyi finom olívaolajjal nyakon öntjük és azonnal tálaljuk.

Olcsó , átlagos,olasz,leves .

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...