2012. július 9., hétfő
Orosz túrós kocka
Hozzávalók:
A gyúrt tésztához:
400 g liszt
250 g vaj
150 g porcukor
2 egész tojás
2 tk. sütőpor
3 ek. kakaópor
A túrós krémhez:
500 g sovány túró
50 g olvasztott vaj
150 g porcukor
3 egész tojás
1 ek. citromlé
1 cs. főzni való vaníliás pudingpor
Elkészítés:
1. A lisztet a sütőporral és a kakóporral elkeverem. A vajat és a cukrot habosra keverem, majd beledolgozom a tojásokat is, végül összedolgozom a lisztes keverékkel.
2. A krémhez a túrót a porcukorral, citromlével, tojásokkal és a pudingporral krémesre keverem, majd beledolgozom a megolvasztott vajat.
3. A tészta kétharmadát lisztezett gyúródeszkán kinyújtom, és belegyengetem a tepsibe. A krémet a tésztára simítom. A maradék tésztából kis darabokat tépkedek, és eloszlatom a túrós masszán.
4. 175 fokra előmelegített (légkeverésen 160 fok) sütőben 35-40 percig sütöm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése