2014. január 8., szerda

Túrófánk áfonyás joghurttal



Túrófánk áfonyás joghurttal

Hozzávalók: (kb. 40 darabhoz)

Fánk:
250 g túró
3 tojás
50 g cukor
1 csomag vaníliás cukor

50 ml olaj
250 g liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
150 g cukor
1 l olaj a sütéshez

Áfonyás joghurt: 3 evőkanál tejföl 150 g natúr joghurt 3 evőkanál áfonya

A túrót tegyük pelenkával kibélelt szűrőbe, és úgy kerüljön éjszakára a hűtőbe. Másnap a tojást keverjük kézi mixerrel habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjunk hozzá egy csipet sót, az olajat, így keverjük tovább. Végül a túrót tegyük bele, és addig keverjük, amíg sima masszát kapunk. Szórjuk a tetejére a lisztet és a sütőport, amit keverjünk a tésztához.

Keverjük össze a tejfölt és a joghurtot egy tálban, adjuk hozzá az áfonyát, amit óvatosan is hozzákeverhetünk, ha egészben szeretnénk az áfonyaszemeket hagyni, de össze is turmixolhatjuk előtte, mielőtt a joghurtba keverjük. A fahéjat és a cukrot keverjük össze és tegyük félre.

A sütéshez az olajat öntsük egy nagy lábasba, melegítsük kb. 170 fokra. 2 teáskanál segítségével dió nagyságú golyókat szaggassunk a tésztából, és óvatosan tegyük a forró olajba. A fánkot addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz minden oldala, ez kb. 3-4 perc. Tegyük papírtörlőre, és még forrón forgassuk meg a fahéjas cukorba. Még melegen tálaljuk az áfonyás joghurttal.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...